Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

2η πανελλαδική συνάντηση: ξαναπιάνουμε το νήμα του συντονισμού για θέματα ενέργειας

Το διήμερο 18-19/1/2020 πραγματοποιήθηκαν, στην Αθήνα, οι εργασίες της πανελλαδικής συνάντησης για την ενέργεια, με πολύ μεγάλη συμμετοχή συλλογικοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν άμεση εμπλοκή σε αντιστάσεις σχετιζόμενες με ποικίλες ενεργειακές δραστηριότητες, αλλά και πολλών άλλων (συλλογικοτήτων και μεμονωμένων ατόμων), που έχουν έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας και για τις αντίστοιχες κινηματικές δράσεις. 

 Άνοιξε, έτσι, ο δρόμος για μια ευρύτερη, πιο σταθερή και πιο αποτελεσματική κοινή δράση, σε μια περίοδο που υπάρχουν ανοιχτά εκατοντάδες ενεργειακά «μέτωπα», σε όλη τη χώρα. 

 Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, ανέστειλαν προσωρινά την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας. Ήρθε, όμως, η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα της αρχικής πρωτοβουλίας και να την ολοκληρώσουμε με μια δεύτερη πανελλαδική συνάντηση, στις 17-18 Οκτώβρη 2020, στην Αθήνα. 

Φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τους αρχικούς μας προβληματισμούς σε ένα ουσιαστικό βήμα προς τα μπρος, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς στόχους: · στη διαμόρφωση ενός βασικού, συνεκτικού πλαισίου αναφοράς για τα ζητήματα της ενέργειας · στη μορφοποίηση της δικτύωσης των συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται σε όλα τα ενεργειακά «μέτωπα» · στην επιλογή συγκεκριμένων κοινών δράσεων, που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στις επιμέρους τοπικές δράσεις και αντιστάσεις 

 Η περίοδος μέχρι τον Οκτώβρη, μπορεί να καθορίσει θετικά το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης, στο βαθμό που θα αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση θεματικών συζητήσεων, στους χώρους δράσης των συλλογικοτήτων μας, σε πλήρη συγχρονισμό με τις δράσεις που προγραμματίζονται στο συγκεκριμένο διάστημα. 

 Από μέρους της πρωτοβουλίας για τη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση, θα γίνει κάθε προσπάθεια για να στηριχτούν συζητήσεις με αυτό το περιεχόμενο -τόσο στις συνελεύσεις των συλλογικοτήτων, όσο και σε δημόσιους χώρους- και να για να γίνουν κοινό κτήμα οι προβληματισμοί που θα αναπτυχθούν. Ας την κάνουμε υπόθεση όλων μας! 

Καλούμε τις συλλογικότητες, που δραστηριοποιούνται στα διάφορα ενεργειακά «μέτωπα» να δηλώσουν τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στη νέα πρωτοβουλία, συνυπογράφοντας το κάλεσμα συμμετοχής στη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια, ενημερώνοντας στη διεύθυνση:
 meeting4energy@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου